SAD: Opoziv 29.500 FIAT-a 500L zbog vazdušnih jastuka

Kompanija Chrysler, koja je u vlasništvu FIAT-a, objavila je u sredu da će povući gotovo 30 hiljada automobila sa američkog tržišta zbog mogućeg problema sa vazdušnim jastukom koji štiti kolena vozača u slučaju sudara.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

07:26

Default images

Testiranje koje su sproveli Chrysler i američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA) pokazalo je da se vazdušni jastuk za kolena možda neće aktivirati pravilno i zaštititi vozača u slučaju da on nije vezao sigurnosni pojas.

Chrysler je saopštio da, koliko je kompaniji poznato, ni jedan vozačl FIAT-a 500L do sada nije zadobio povredu zbog ovog problema.

Od ukupnog broja vozila koja će biti povučena na vanredni servis, preko 25.000 pripada vlasnicima u Sjedinjenim Državama, dok je 4.000 automobila registrovano u Kanadi.

Vazdušni jastuk za kolena vozača je standardni deo opreme FIAT-a 500L koji se prodaje na severnoameričkom tržištu.

Ovo nije prvi put da FIAT u Severnoj Americi povlači veći broj primeraka modela 500L na vanredni servis. U martu je povučeno skoro 20 hiljada vozila zbog problema sa automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: