Mercedes C klase koji će usrećiti Kineze

Na kineskom tržištu uskoro će se naći još jedna luksuzna limuzina sa produženim međuosovinskim rastojanjem, nakon što je Mercedes u toj zemlji pokrenuo proizvodnju modela C klase L.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

19:03

Default images

Kada jedna zemlja predstavlja drugo najvažnije svetsko tržište za plasman Mercedesa C klase, onda je red da kompanija udovolji prohtevima tamošnjih kupaca. A kineski kupci prosto obožavaju produžene limuzine sa dodatnim prostorom za putnike na zadnjim sedištima.

U segmentu kome pripada Mercedes C klase, Kinezima su već dostupni produženi Audi A4L, BMW Serije 3 Li i Volvo S60 L.

Mercedes, koji je u Kini prodao preko 150.000 primeraka prethodne generacije svoje kompaktne limuzine ne želi da zaostane za konkurencijom, pa će se u septembru na tržištu naći nova C klasa L.
Automobil će se proizvoditi u fabrici kompanije Beijing Benz Automotive Co. (BBAC), koju je Mercedes osnovao zajedno sa svojim kineskim partnerom BAIC-om.

Mercedes C klase L dugačak je 4.766 mm, a međuosovinsko rastojanje veće je u odnosu na standardnu verziju za 80 mm i iznosi 2.920 mm.

Interesantno je da će putnici koji sede pozadi imati mogućnost podešavanja položaja i prednjih sedišta, što govori u prilog tome da će se vlasnici ovog automobila uglavnom voziti pozadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: