Peugeot i Novak predstavili 508 za 2015.

Peugeot je objavio tehničke podatke i fotografije osvežene 508-ice. Francuska kompanija uključila je u promociju i našeg najboljeg tenisera sa kojim sarađuje početka godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2014.

09:30

Default images

Četiri godine nakon pojavljivanja, Peugeot 508 dobio je novi izgled i tehnološka unapređenja koja uključuju i nove, efikasnije pogonske jedinice.

Restilizacijom su obuhvaćena sva tri modela iz porodice 508-ice: limuzina, karavan i "kros" model RXH.
Kada je reč o dizajnu spoljašnjosti, dosadašnje meke i zaobljene linije prednjeg dela ustupile su mesto oštrijim ivicama.

Maska hladnjaka je podignuta i naglašena proširenim hromiranim okvirom. Preoblikovana je i hauba, kao i farovi i branik, dok je amblem kompanije premešten je sa haube na centralni deo prednje maske, a Peugeot 508 dobio je i modernija dnevna LED svetla.

Limuzina i karavan imaju i promenjen zadnji branik i restilizovana stop svetla.
Vizuelne promene u unutrašnjosti su diskretnije, ali su važne u funkcionalnom smislu. Na centralnoj konzoli nalazi se manje dugmića, jer su pojedine komande premeštene na sedmoinčni ekran mulrimedijalnog sistema.

Tehnološka poboljšanja uključuju i senzore za otkrivanje drugih vozila koja se nalaze u vozačevom mrtvom uglu i zadnju kameru.
U paletu motora uvrštene su tri nove jedinice. Umesto 1.6 litarskog Euro 5 THP benzinca sa 156 ks, u ponudi će se naći takođe 1.6 litarski THP, ali sa 165 ks, koji ima manju emisiju ugljen-dioksida (131 g/km) i zadovoljava Euro 6 norme.

Ovaj motor dolazi u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim ili šestobrzinskim automatskim menjačem.
Kupci će moći da biraju i između dva nova dizelaša. Reč je o 2.0 litarskim BlueHDi motorima sa 150 ks (emituje 105 g/km CO2) i 180 ks (111 g/km).

Prvi motor je uparen sa manuelnim šestobrzincem a drugi sa šestostepenim automatikom.
Peugeot 508 za 2015. imaće premijeru u avgustu, kada će istovremeno biti izložen na auto-salonima u Moskvi i kineskom gradu Čengdu, dok će prodaja u Evropi početi u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: