Novi Passat stiže u septembru, isključivo kao karavan; Razvija ga Škoda FOTO

Passat limuzina definitivno odlazi u istoriju.

Izvor:

Četvrtak, 23.03.2023.

14:53

Novi Passat stiže u septembru, isključivo kao karavan; Razvija ga Škoda FOTO
Foto: VW promo (ilustracija)

Volkswagen Passat ove godine navršava pola veka postojanja, a prema novinskim izveštajima, šef marke VW je obećao da će potpuno nova, B9 generacija u evropske prodajne salone stići ovog septembra.

Tomas Šefer je takođe potvrdio za Automotive News Europe da će novi model biti ponuđen samo kao karavan, dok sedan odlazi u penziju. Tržište limuzina za masovno tržište se brzo smanjuje u Evropi, ali kupci koji žele tradicionalnu trovolumensku karoseriju i dalje će imati na raspolaganju takvu opciju u okviru od VW grupe - Škodu Superb.

Automobil češke kompanije koristi istu mehaničku platformu kao Passat, pa čak ima i isti pogon. Superb sledeće generacije trebalo bi da stigne pre kraja godine sa izborom karoserije sedan (najverovatnije liftbek sa 5 vrata) i karavan.

Ono što je posebno interesantno je da je Škoda sada zadužena za razvoj i Passata i Superba. Šefer je rekao da ovo ilustruje kako VW brendovi sada sarađuju bliže nego u prošlosti, dok i dalje uspevaju da zadrže svoju nezavisnost i identitet kroz različite dizajne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: