Da li je ovo najuspelija posveta Spačeku? FOTO

Francuski proizvođač je u prošlosti imao niz vrhunskih ostvarenja na četiri točka, pa nije čudo da se na takvoj osnovi mogu stvarati nova remek-dela.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2022.

14:33

Da li je ovo najuspelija posveta Spačeku? FOTO
Foto: Citroen promo

Retro je u modi, a u Citroenu to veoma dobro koriste. Videli smo već da je francuski proizvođač zavirio u svoju prošlost prilikom redizajna logotipa brenda, a sada nas je iznenadio još jednim vozilom čiji je dizajn inspirisan čuvenim Citroenom iz sredine 20. veka.

Ovaj zanimljivi furgon nastao je u saradnji sa italijanskim proizvođačem karoserija, firmom Caselani, kako bi se odala počast modelu 2CV Fourgonette. Rezultat je dostavno vozilo originalnog izgleda koje će se od 1. oktobra naći u prodaji.
Foto: Citroen promo
Osnova je jedan aktuelni Citroenov model. U pitanju je Berlingo koji kao donor stiže u radionice italijanskog majstora dizajna.

On zatim karoseriju potpuno menja kako bi nas vratio u 1951. godinu, i to u svakom detalju - od prednje maske i okruglih farova, preko blatobrana do profilisanih bočnih stranica, malih kružnih stop svetala i ovalnih prozora na zadnjim vratima.
Originalni 2CV Fourgonette (Foto: StevenK /Shutterstock)
Moderni Citroen 2CV Berlingo Fourgonette je i te kako upotrebljiv.

Nudi oko 4,4 kubika tovarnog prostora, a može da preveze do 1 tone tereta. Nudi se u tri pogonske varijante, uključujući električnu.
Foto: Citroen promo
Foto: Citroen promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: