Auto poskupeo za 40% posle narudžbine, kupac odustao i pazario konkurentski model

Potencijalni kupac luksuznog električnog Mercedesa veoma se iznenadio kad je stigao po rezervisani automobil.

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Sreda, 05.01.2022.

09:25

Auto poskupeo za 40% posle narudžbine, kupac odustao i pazario konkurentski model
Foto: Mercedes promo (ilustracija)

Džon Retinger, osnivač Techno Buffala i popularni Jutjuber, podelio je na društvenim mrežama šta mu se dogodilo u Mercedesovom salonu.

On je u tvitu objasnio da je u salonu rezervisao Mercedes EQS 580 4Matic koji startuje sa cenom od 119.110 dolara.

Međutim, kad je došao dan primopredaje i plaćanja računa, iz salona su ga obavestili da je cena skočila za čak 50.000 dolara, piše Index.hr. Naime, zbog narušenih odnosa potražnje i ponude, kao posledice manje isporuke vozila zbog nedostatka čipova, brojni dileri podižu cene novih vozila.

Džon je očekivano odustao od kupovine smatrajući kako 40-procentno povećanje cene nema smisla. Razočarani kupac javio se i u matični Mercedes-Benz USA, čiji je predstavnik odgovorio kako njihova politika nije da se mešaju u konačne maloprodajne cene i kako to ne smeju da rade.

Poslovično se opravdavaju nestašicom i velikom potražnjom, a na kraju je predstavnik rekao: "Verujem da je automobil vredan toga (povišene cene)."

Retinger je odustao od Mercedesa i na kraju kupio konkurentskii Lucid Air o kojem će tokom januara snimiti i video.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: