Klima iz Bugatti Chirona može da ohladi stan

Zanimljiv podatak o kvalitetu klime koja se ugrađuje u prestižni automobil.

Izvor: SN

Utorak, 14.07.2020.

17:35

Klima iz Bugatti Chirona može da ohladi stan
Photo: Bugatti

Kako prenosi "Autoblog", kompresori klime u Bugattiju imaju kapacitet 10 kW, a ta snaga bi bila dovoljna za hlađenje stana od 80 kvadratnih metara.

Možete i sami da pretpostavite da postavljanje klima uređaja u automobile poput Bugatti Chirona nije nimalo jednostavno, a radi se o segmentu na koji kupci itekako obraćaju pažnju.

Performanse motora, menjač, vešanja, sve je to veoma važno kada se automobil kupuje, ali će svako u 21. veku obratiti pažnju i na klima uređaj, a priznaćete visoke perfromanse takvih automobila na isti vrše veliko opterećenje

Tu su i konstrukcijski problemi, jer je prednje staklo Chirona postavljeno pod uglom od 21.5 stepeni, dok je kod većine (na primer) kompaktnih automobila ono na 30 stepeni.

Zbog toga u Chiron ulazi više sunca i kabina se greje. Dodajte tome i panoramski krov i ispašće kao da sedite u konzervi, doduše vrlo skupocenoj konzervi, pa su zbog toga ljudi iz Bugattija napravili toliko snažan klima uređaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: