Rezultat novog zakona – bahati vozač u Hrvatskoj kažnjen skoro 4.000 evra

Vozač iz Hrvatske kažnjen je novčanom kaznom od 27.700 kuna (oko 3.700 evra) i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet meseci nakon što stekne pravo na upravljanje, saopštila je Policjska uprava koprivničko-križevačka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

12:00

Rezultat novog zakona – bahati vozač u Hrvatskoj kažnjen skoro 4.000 evra
Foto: smspsy/Depositphotos

Kako prenosi "Index", 33-godišnji vozač priveden je Prekršajnom odeljenju Opštinskog suda u Koprivnici, Stalna služba Ðurđevac, zato što je u nedelju uveče u mestu Rijeka upravljao neregistrovanim i neosiguranim ličnim automobilom pre sticanja prava na upravljanje motornim vozilima "B" kategorije i to pod uticajem alkohola od 1,61 promila.

"Index" navodi da je, u skladu sa novim odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima proteklog vikenda sproveden ubrzani prekršajni postupak, u okviru kojeg je vozač dobio ovu rekordno visoku kaznu.

Iz policije podsećaju da nove odredbe Zakona predviđaju strože kažnjavanje počinilaca 8 najtežih prekršaja za koje je je utvrđeno da uzrokuju najveća i najteža stradanja u saobraćaju.

Pročitajte još
Hrvati pooštrili kazne – pojas i telefon 130 evra, prekoračenje brzine i crveno do 2.700 €

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: