Šta je najbolje – struja, hibrid ili benzin? VIDEO

Do pre samo nekoliko godina kupci automobila su kada je u pitanju pogon imali samo dva izbora – dizel ili benzin. Sada je taj izbor mnogo raznovrsniji, pa je sada još komplikovanije pitanje koja opcija je najbolja.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

16:15

Šta je najbolje – struja, hibrid ili benzin? VIDEO
Foto: Screenshot/YouTube/Auto Trader

Britanski Auto Trader donosi nam zanimljiv uporedni test tri automobila sa potpuno različitim pogonima.

Na testu su se našli vozila sa potpuno električnim pogonom, hibridnim pogonom i konvencionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, odnosno sa pogonom na benzin.

Dizelaša nema, naravno, jer "niko više ne želi automobil koji toliko zagađuje okolinu". Da.

U svakom slučaju, na ovom testu su u pitanju tri SUV modela – Jaguar I-PACE, Mitsubishi Outlander PHEV i Alfa Romeo Stelvio.

Električni model ne šteti okolini, ekonomičan je, ali njegova mane je vreme potrebno za punjenje baterija.

Hibrid je univerzalan, daje veću fleksibilnost vozaču od EV, a iako naginje ka ekološkoj vožnji, ne prisiljava vlasnika da značajno menja svoje vozačke navike.

Na kraju, tu je dobri stari zvuk SUS motora, a uz to automobil je jeftiniji od EV konkurencije, nudi mnogo veću autonomiju i mnogo manje zamaranja u vezi sa potragom za punjačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: