SUV ili autobus - Force Motors Trax sa 7 vrata

U mnogoljudnoj zemlji kao što je Indija, sa nedovoljno razvijenom putnom infrastrukturom i konfiguracijom terena koja obuhvata neke od najviših planinskih vrhova na svetu, prevoz ljudi i robe može da bude veliki izazov. Svakodnevni transportni problemi dovode do nastanka neobičnih vozila, poput ovog produženog terenca sa 7 vrata.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

11:24

Default images

Foto: AutoCar India

Terenski model Trax kompanije Force Motors, koji po dizajnu spoljašnjosti podseća na Mercedesovu G klasu, godinama se proizvodi u verzijama sa 3 i 5 vrata.

Sada je u Indiji fotografisana produžena varijanta sa dodatnim parom vrata, ali i velikim zadnjim odeljkom u koji putnici ulaza otpozadi i koji može da posluži kao ogromni prtljažnik.

Teško je tačno proceniti koliko osoba može da se smesti u vozilo, ali po potrebi verovatno može da se preveze i više od 15 osoba.

Vozilo sa fotografije je prototip koji bi nakon homologacije uskoro trebalo da se nađe na indijskom tržištu.

Za sada nema zvaničnih informacija o pogonskoj jedinici, ali poznato je da Force Motors za manje Trax modele koristi 2.6 litarski dizel motor sa 61 ks (45 kW) i turbo-dizelaš iste zapremine koji proizvodi 75 ks (56 kW).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: