Najsnažniji serijski terenac na svetu: Rezvani Tank X FOTO

Rezvani Motors je firma sa sedištem u Kaliforniji, koja se bavi automobilskim dizajnom i proizvodi vozila superiornih performansi.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tportal.hr

Nedelja, 25.08.2019.

11:30

Najsnažniji serijski terenac na svetu: Rezvani Tank X FOTO
Foto: Rezvani promo

Rezvani Motors osnovao je iransko-američki preduzetnik Feris Rezvani, jedan od dizajnera Vencerovog superautomobila Sarthe, koji je ranije radio u Aston Martinu, Ferrariju i DBC-u.

Terenac Tank X, koji kompanija naziva 'Extreme Utility Vehicle' ili XUV, pokreće Dodge Demon 6.2-litarski V8 motor sa kompresorom, koji uz posebu doradu isporučuje 1.000 konjskih snaga, uz 1.180 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: Rezvani promo
Rezvani je svoje ekstremno terensko vozilo pod nazivom Tank predstavio prvi put u novembru 2017. godine a automobil je dizajniran kao "vojni terenac za svakodnevnu vožnju".

Sa specijalnim FOX ogibljenjem i alu felnama izrađenim od T6061 aluminijuma koji se koristiu vazduhoplovnoj industriji, ovaj terenac sa pogonom na sva četiri točka izvrsno se snalazi u off-road okruženju.
Foto: Rezvani promo
Neke od ključnih karakteristika koje Tank nudi su: opciona balistička oklopna zaštita do nivoa B4 i B7, armirana stakla, zaštita od bombi... Tu su i ojačano oslanjanje, vojne runflat gume, interkom sistem, termalni sistem noćnog vida, neprobojno staklo do balističkog nivoa B7, kompozitni oklop koji štiti putnike i zadnji izbacivač prepreka.

Osim toga Tank ima i zaslepljujuća svetla, gas maske, komplet za hipotermiju, skriveni hladnjak motora i rezervoar za gorivo oklopljen kevlarom. Iznad vetrobranskog stakla, na krovu, opremljen je LED svetlima visokog intenziteta koji mogu pretvoriti noć u dan.
Foto: Rezvani promo
Što se unutrašnjosti tiče, Rezvani je opremio ovaj terenac belim kožnim presvlakama i sedištima koja se mogu grejati ili hladiti, 7,9-inčnim centralnim ekranom multimedijalnog sistema i zvučnim sistemom Focal.

Početna cena "obične" verzije modela Tank za 2020. godinu kreće se od 155.000 američkih dolara, a specijalno opremljen Tank X košta od 349.000 dolara.

Neki od poznatijih vlasnika ovog vozila su glumac Džejmi Foks i pevač kris Braun.
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo
Foto: Rezvani promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: