Vučević: Uskoro predlog lokacije za kovid bolnicu; ne bih voleo zaključavanje Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da grad radi na pripremi predloga lokacije kovid bolnice i da će u najskorijem roku izaći sa predlogom.

Izvor: Beta

Sreda, 03.03.2021.

08:58

Vučević: Uskoro predlog lokacije za kovid bolnicu; ne bih voleo zaključavanje Novog Sada
Foto: Grad Novi Sad

Vučević je kazao za Radio-televiziju Srbije (RTS) da je o tome već razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem a da će tokom dana o izgradnji bolnice razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić.

Vučić je juče u Sarajevu rekao da će zamoliti premijerku Brnabić, ministra finansija Sinišu Malog i ministra zdravlja Zlatibora Lončara da se izgradi još jedna kovid bolnica u okolini Novog Sada, kako bi se povećali kapaciteti za borbu protiv korona virusa.

Vučević je rekao da je plan da bolnica ima izmedju 400 i 500 ležajeva.

Prema njegovim rečima, Novom Sadu je potrebna nova bolnica, navodeći da grad ima Dom zdravlja i Klinički centar ali da mu nedostaje "takav vid sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite".

"Danas verovatno u kovid sistemu ali sutra ta bolnica ostaje našim građnima i to je put kako Novi Sad konačno može da dobije Opštu bolnicu", naveo je Vučević.

On je dodao da očekuje da izgradnja bolnice, nakon što Vlada Srbije prihvati taj predlog, traje četiri meseca, koliko i bolnice u Batajnici i Kruševcu koje su tog kapaciteta.

On je kazao da je juče u Novom Sadu potvrđeno 250 novoinficiranih korona virusom.

Vučević je kazao da "ne bi voleo" zaključavanje Novog Sada, kao ni Srbije, ali da tu protivpandemijsku meru ne treba isključiti.

Naveo je i da odluku o novim merama očekuje u petak na sednici Kriznog štaba.

Vučević je rekao da je u Novom Sadu do sada vakcinisano više od 80.000 gradjana a da je revakcinisanu primilo oko 40.000.

On je dodao da je cilj da se u tom gradu vakciniše 140.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: