U Nišu vakcinisano 22 odsto mladih: Od danas nove mere

Zbog stabilnije epidemijske situacije počinje novo popuštanje mera, a na osnovu preporuke koje je Krizni štab doneo u ponedeljak. Padu broja novozaraženih doprinela je prema rečima struke i vakcinacija. Diretkor Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je danas da je u Nišu vakcinisano 22 odsto mladih, i očekuje da u narednim danima bude dato oko 14.000 doza vakcine, što će doprineti da Niš dođe do 60 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

11:11

U Nišu vakcinisano 22 odsto mladih: Od danas nove mere
Foto: TV Kopernikus

Zbog stabilnije epidemijske situacije od danas počinje novo popuštanje mera. Ova odluka odnosi se na ugostiteljske objekte, maloprodajne radnje, sportske događaje, proslave, maturske svečanosti. Padu broja novozaraženih doprinela je prema rečima struke i vakcinacija, a članovi Kriznog štaba apelujuju i pozivaju one koji nisu vakcinisani da to učine.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan izjavio je za RTS da vakcinacija u Nišu teče uobičajeno, i da naš grad prednjači po broju vakcinisanih. Kada je reč o mladima, 22 odsto osoba do 35 godina je primilo vakcinu.

Jerkan je podsetio da su prema planu prvo stariji vakcinisani, a da su u međuvremenu radili sa mladima i govorili im o značaju vakcinacije.

Dodao je da se najviše mladih vakcinisalo u tržnim centrima – preko 10.000, a da su preko mesnih zajednica uspeli da vakcinišu veliki broj mladih u seoskim područjima.

"Nije ni čudo što očekujemo da će u narednom periodu taj broj biti povećan i očekujem da ćemo možda za neki dan preći 24, 25 posto", kazao je Jerkan za RTS.

Dodao je da se očekuje da u narednim danima bude dato oko 14.000 doza vakcine, što će doprineti da Niš dođe do 60 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: