Utorak, 05.12.2023.

13:17

Postavljene solarne klupe na Kalemegdanu: Evo čemu služe VIDEO

JP "Beogradska tvrđava" postavilo je osam savremenih solarnih klupa u parku Kalemegdan na Savskom šetalištu.

Izvor: B92.net, TV Prva

Postavljene solarne klupe na Kalemegdanu: Evo čemu služe VIDEO
Foto: Beogradska Tvrðava

Solarne klupe funkcionišu po principu obnovljivih izvora energije, korisne su kako za turiste tako i za sve građane. JP "Beogradska tvrđava" će, pored postavljanja solarnih klupa, zameniti postojeće dotrajale, koje će u pogledu dizajna ostati iste kao i dosadašnje, čime se neće narušiti ambijent prostora, navodi se na sajtu Beogradske tvrđave.

Plan je da se potpuno zameni pedeset klupa novim, i takođe će se pedeset reparirati.

Cilj JP "Beogradska tvrđava" je da se omogući građanima da što više vremena provode na otvorenom prostoru. Uz pomoć solarnih klupa, svaki građanin će moći da koristi besplatni internet, puni mobilne uređaje, računare, dok sedi u parku.

Klupe su mali element našeg svakodnevnog urbanog života, ali znamo i da igraju veliku ulogu u načinu na koji komuniciramo sa otvorenim prostorom.

Svesni problema današnjice, sve većeg provođenja vremena u zatvorenom prostoru, ovo je jedan od načina na koji podstičemo uživanje u prirodi, koja se nalazi u centru Beograda.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: