Ponedeljak, 06.09.2021.

18:20

"Odluka je doneta da se zaštiti privatnost građana, nije uperena protiv ugostitelja"

Odluka da ugostiteljski objekti mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 sata, a petkom i subotom do 23 sata, koja od sutra stupa na snagu, nije uperena protiv ugostitelja, već je doneta kako bi se zaštitila privatnost građana, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: Tanjug

Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

On je za Tanjug naveo da postoji mali broj ugostitelja koji emituju muziku sa zvučnika čime remete život i rad građana i svojim ponašanjem bacaju senku na rad ostalih ugostitelja.

Vesić je rekao da odluka koja od sutra stupa na snagu ne važi za tri zone - Skadarliju gde je dozvoljeno emitovanje samo akustične muzike, Adu Ciganliju i priobalje.

"Što se tiče tih delova grada, sačekaćemo da se donese novi Zakon o buci koji nama kao lokalnoj samoupravi daje široka ovlašćenja jer će komunalna milicija imati merače koji će na licu mesta meriti buku, moći će da zatvori objekat, oduzme sredstvo sa koga se emituje muzika, odnosno zabrani dalje emitovanje muzike", pojasnio je Vesić.

Istakao je da je siguran da će to dovesti do toga da se uvede red kada je u pitanju buka.

Vesić je poručio svim ugostiteljima na koje se odnosi doneta odluka da od sutra vode računa i poštuju odluku.

"Bićemo veoma rigorozni prema onima koji je ne poštuju jer je odluka doneta da bi se u gradu znao red. Kao što smo uvođenjem sistema 'Oko sokolovo' uveli red kada je u pitanju bahato parkiranje tako ćemo uvesti red i kada su u pitanju bahati ugostitelji koji ne vode računa da većina ljudi želi da živi mirno", istakao je Vesić.

Ugostiteljima je poručio da će Grad i posle donošenja novog Zakona o buci biti veoma striktan kada je u pitanju ova oblast što, dodao je, znači da treba da ulože novac u zaštitu od buke.

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine je sa fakultetima Beogradskog univerziteta uradio nekoliko modela za zaštitu od buke, naveo je Vesić i dodao da ugostitelji ulaganjem novca u zaštitu od buke mogu normalno da rade, a da pritom ne smetaju nikome.

"U Beogradu će se znati red. Sprovešću ga vrlo rigorozno, onako kako sam to uradio i kada je u pitanju bilo bespravno parkiranje, jer građani zaslužuju da budu zaštićeni od onih koji su bahati", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: