Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Dobrovoljna vatrogasna društva za bezbedniji Beograd": Trenutno ih je aktivno 10

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić danas se obratio učesnicima konferencije "Promocija dobrovoljnog vatrogastva u lokalnim zajednicama".

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Ovaj skup organizuje Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije, Stalnom konferencijom gradova i opština i Vatrogasnim savezom Srbije.

"Grad Beograd i Beograđani veoma cene važan posao koji obavljaju vatrogasci. Osobine koje krase vatrogasce, kako profesionalce tako i vatrogasce koji se tim zahtevnim poslom bave dobrovoljno jesu hrabrost i, pre svega, humanost", kazao je gradonačelnik Radojičić.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

U Beogradu je trenutno aktivno deset dobrovoljnih vatrogasnih udruženja, koja Grad podržava na različite načine, pa i finansijski.

"Klimatske promene dovode nas u sve teže situacije. Zajednice koje prepoznaju opasnosti i organizuju se na vreme moći će adekvatno da se odupru narastajućim izazovima jer su se klimatski rizici pomešali, pa sada istovremeno imamo i požare i poplave. Zbog toga je neophodan zajednički rad, jer ćemo jedino tako preduprediti rizike i biti spremni da promptno odreagujemo", zaključio je prvi čovek Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.