Kultura

Ponedeljak, 26.02.2024.

12:17

Posebne kovanice izrađene u čast Džordža Majkla FOTO

Kraljevska kovnica novca odala je počast preminulom britanskom pevaču Džordžu Majklu personalizovanim kolekcionarskim novčićem.

Izvor: B92

Posebne kovanice izrađene u čast Džordža Majkla FOTO
Foto: Profimedia

Na novčiću se nalazi lik pevača sa njegovim prepoznatljivim naočarima za sunce, a posebna čast se ukazuje hit singlu "Fejt", koji je Majkl objavio 1987. godine.

Dizajn novčića potpisuje umetnica i vajarka Sandra Dejana.
Foto: Royal Mint/ Profimedia
Ovaj novčić je deo serije Kraljevske kovnice novca pod nazivom "Legende muzike", koja je prethodno odala počast drugim muzičkim velikanima poput Dejvida Bouvija, Eltona Džona i benda Kvin.

Podsetimo, Džordž Majkl, koji je preminuo na Božić 2016. godine u 53. godini, pridružio se nizu muzičkih ikona koje su počašćene ovom serijom. Novčić će biti dostupan za kupovinu početkom naredne nedelje, piše "Skaj Njuz".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

20 h

Podeli: