Film koji je najavljen kao najveći hit, ali ga je pandemija "uništila"

Nastavak hita Wonder Woman tokom novogodišnjih je praznika zaradio 5.5 miliona dolara u SAD i nešto malo više od 10 miliona u svetu, a film je, sve ukupno, zaradio 118 miliona dolara.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 06.01.2021.

12:44

Film koji je najavljen kao najveći hit, ali ga je pandemija
Foto: Profimedia

Budući da je prvi deo zaradio nešto više od 820 miliona dolara, ovi rezultati za Wonder Woman 1984 su više nego poražavajući, ali niko nije iznenađen, jer pandemija je filmsku industriju bacila na kolena. Ipak, interes za filmom drastično je pao, i to verovatno čak ni nema veze sa pandemijom.

Naglom padu interesa možda su kumovali loši osvrti na društvenim mrežama, prenosi Indeks, gde fanovi ističu da film jednostavno nije na nivou prvog dela.

Ne smemo da zaboravimo ni to da se film paralelno pojavio i na streaming servisu HBO Max, što je takođe uticalo na smanjenu posećenost bioskopima, ali i veću piratizaciju na svetskom tržištu.

HBO je bio prilično nejasan oko gledanosti Wonder Woman 1984 na streaming servisu, ali čak i uz veliku gledanost, film čiji budžet prelazi 200 miliona dolara teško će nadoknaditi velike gubitke na blagajnama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: