Sutra noć muzeja: "To neće biti jedina pobeda koja se slavi"

Manifestacija Noć muzeja biće održana sutra na 60 lokacija u Beogradu i više gradova u Srbiji, a muzeji, galerije, kulturni centri i druge institucije biće otvorene od 17 časova do jedan posle ponoći.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

11:15

Sutra noć muzeja:
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Programska tema ovogodišnje Noći muzeja nosi naziv "Pobede i pobednici".

"Ove godine ceo svet obeležava kraj Prvog svetskog rata, od kojeg je prošao ceo jedan vek. Kao i u svakom sukobu, neko je na kraju izvojevao epitet pobednika, a neko gubitnika. Spadamo u one koji su iz Velikog rata izašli kao pobednici, ali to neće biti jedina pobeda koju će slaviti 15. Noć muzeja", najavili su organizatori.

Karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu, ali i kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 časova pa sve do ponoći.

Deca do pet godina uz pratnju roditelja ne plaćaju ulaznicu.

Noć muzeja biće obeležena i u drugim gradovima Srbije, neki od njih su Novi Sad, Valjevo, Vršac, Sombor, Kragujevac, Niš i Kosovska Mitrovica.

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta i 30 država, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: