Premijera predstave "Dabogda te majka rodila" u Ateljeu 212

Dramatizaciju romana Dabogda te majka rodila poznate hrvatske spisateljice Vedrane Rudan uradila je rediteljka predstave Tatjana Mandić Rigonat.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

U predstavi igraju Svetlana Bojković, Marta Bereš, Jovana Stojiljković, Dara Džokić, Isidora Minić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, LJiljana Stjepanović, Branka Šelić, Feđa Stojanović.

Dramatizacija ovog romana na scenu donosi priču o odnosu žene u zrelim godinama i njene majke, koju je smestila u starački dom. Odnos majke i ćerke je slojevito protkan najrazličitijim emocijama, pitanjima i osećanjima krivice i kajanja, a opet željom da se oslobodi tereta, ćerka se sve vreme pita šta je taj odnos i gde su granice ljubavi i tolerancije. U fokus se postavlja pitanje žene kao žrtve porodičnog nasilja, seksualnog nasilja, a potom njene potrebe da se traumatskog mesta oslobodi ili se u njemu zadrži što duže. Dabogda te majka rodila u dramatizaciji Tatjane Mandić Rigonat predstavlja pačvork ženskih ispovesti, dilema i vapaja da se oslobode svog stalnog i nepromenljivog društvenog okvira.

Foto: Promo
Foto: Promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu