Večeras otvaranje Velike scene Narodnog pozorišta

Gala koncertom povodom Nacionalnog dana Republike Koreje, večeras će ponovo biti otvorena Velika scena Narodnog pozorišta u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu iz našeg najznačajnijeg nacionalnog teatra.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2018.

09:40

Večeras otvaranje Velike scene Narodnog pozorišta
Foto: Screenshot, Youtube

Solisti su naši prvaci Opere Jadranka Jovanović, Jasmina Trumbetaš Petrović, Dušan Plazinić i Ivan Tomašev, kao specijani gost nastupiće bariton iz Koreje Tae - Joong Yang.

Na programu su arije iz popularnih opera, a orkestrom Narodnog pozorišta u Beogradu upravljaće dirigent Dejan Savić.

Reditelj ovog koncerta je Ivana Dragutinović Maričić.

U dopisu iz Narodnog pozorišta, koje je potpisao upravnik Dejan Savić, pisalo je da "već tri meseca intenzivno traje druga faza rekonstrukcije Narodnog pozorišta sa strane ulica Vasine, Dositejeve i Braće Jugović u okviru koje je, između ostalog, predviđeno da se sa fasade uklone svi detalji skloni padu i da se na mestima gde nedostaju delovi izvrši potpuna reparacija, restauracija i konzervacija".

U okviru početne faze rekonstrukcije, naveo je Savić, završeni su radovi na adaptaciji i popravci dela toaleta za publiku u holu partera Velike scene, kao i na toaletima i tuš kabinama koje svakodnevno koriste članovi ansambla Baleta.

Upravnik Narodnog pozorišta poručuje da se "u trećoj fazi rekonstrukcije planira nastavak radova u sledećoj godini, a prema planu i programu rada za 2019. godinu, po dobijanju saglasnosti za planirani budžet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: