Dodeljene godišnje nagrade JDP

Jugoslovensko dramsko pozorište danas je obeležilo 69. rođendan.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.04.2017.

17:51

Dodeljene godišnje nagrade JDP
Foto: JDP

Tamara Vučković Manojlović, direktor JDP-a, osvrnula se na sve značajne događaje u protekloj godini, ali i na situaciju u kojoj se nalazi Teatar „Bojan Stupica", naglasivši da se, uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja, Grada Beograda i Opštine Savski venac, radi na rešavanju složenih pravno-formalnih problema a radi što bržeg otpočinjanja postupka rekonstrukcije.

Ovom prilikom dodeljene su i Godišnje nagrade i Nagrada „Branka i Mlađa Veselinović" za 2016. godinu.

Proslavi su pored dobitnika prisustvovali i Branko Cvejić, Branka Veselinović, Predrag Ejdus, Egon Savin, Sonja Vukićević, Dragan Mićanović, Voja Brajović i mnogi drugi.
Foto: JDP
Žiri u sastavu Vojin Ćetković, Srđan Timarov i Miloš Krečković doneo je odluku da se Godišnja nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije JDP-a za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u 2016. godini dodeli – Nebojši Glogovcu za ulogu Hamleta u predstavi Hamlet Vilijama Šekspira u režiji Aleksandra Popovskog

Godišnju nagradu za režiju dobio je upravo Popovski za isto ostvarenje, dok je Sven Jonke dobio nagradu za scenografiju i poseban umetnički doprinos toj predstavi.

Godišnja nagrada za ulogu Duha Hamletovog oca dodeljena je Vlastimiru Velisavljeviću.

Među dobitnicima godišnjih nagrada su i Lana Cvijanović za kostimografiju u predstavi "Don Žuan Ž", Nikola Đuričko za ulogu Ludaka u "Slučajnoj smrti jednog anarhiste", Anđelika Simić za ulogu Anželike u predstavi "Hotel 'Slobodan promet'" i Goran Daničić za ulogu Pjeroa u predstavi Don Žuan Ž".
Foto: JDP
Jugoslovensko dramsko pozorište dodelilo je Godišnju nagradu i Borisu Isakoviću, Aniti Mančić, Marku Janketiću, Jeleni Petrović, Amaru Ćoroviću, Bojanu Lazarovu, Nebojši Milovanoviću, Vesni Stanković, Milici Gojković, Miodragu Dragićeviću, Nenadu Jezdiću i Nebojši Ljubišiću – ansamblu predstave "Pod žrvnjem" Dragoslava Nenadića u režiji Egona Savina

Nagrada za lepotu govora „Dr Branivoj Đorđević“ pripala je Nebojši Ljubišiću za ulogu Pante u predstavi "Pod žrvnjem".
Foto: JDP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: