Gostovanje Kraljevačkog pozorišta

Kraljevačko pozorište gostovaće u sredu 23. februara u Novom Sadu sa dve predstave koje će biti odigrane u Pozorištu mladih.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 22.02.2011.

13:52

Default images

Sa početkom u 20h će u Maloj sali biti prikazana predstava "Karol" Slavomira Mrozeka, u režiji Stojana Mladenovića.

Uloge: unuk - Zoran Cerovina, deda - Predrag Pavlović/Zoran Damjanović, okulista - Vladan Slavković.

Ovo je komičan prikaz disidenstkog teksta Slavomira Mrožeka koji se bavi kritikom sistema, sukobom ruralnog tipa svesti i nesposobne inteligencije. Dinamičan i energičan ansambl pokriva scenski prikaz svim pozorišnim sredstvima uz autorsku muziku reditelja. Trajanje predstave je 60 minuta.

Druga predstava, "Ružno pače" Dejana Aleksića, odigraće se na Velikoj sceni Pozorišta mladih od 12h. Reč je o dramatizaciji poznate, klasične bajke, začinjene elementima mjuzikla.

Predstava je rađena po tekstu Dejana Aleksića, u režiji Aleksandre Kovačević.

Uloge: Vladan Slavković, Ana Jerotijević, Biljana Talić/Nataša Debeljak, Zoran Cerovina, Zoran Damjanović, Milena Jevtović, Aleksandra Arizanović, Marija Bojović, Dimitrije Prodanović, Jovan Pevčević, Ilina Vukajlović, Isidora Pejović, Vladimir Jovanović, Anja Balšić, Katarina Kašić.

Reč je o stihovanoj i stilizovanoj klasičnoj bajci koja samim nazivom privlači publiku. Predstava je na Festiću 2010. u Beogradu osvojila u profesionalnoj konkurenciji nagrade za kostim, ulogu (Zoran Cerovina) i Kolektivnu glumačku igru. Prepuna je pesama i zabavnih dijaloga i angažuje publiku. Trajanje predstave je 55 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: