Poklanjamo vam roman “Iščezla”

Izdavačka kuća Laguna nedavno je objavila još jedan svetski književni hit. Reč je o knjizi „Iščezla“ (Gone girl) američke autorke Džilijen Flin.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2013.

13:41

Default images

Ko si ti? Šta smo to jedno drugom uradili?

To su pitanja koja Nik Dan sebi postavlja u jutro pete godišnjice svog braka, kada njegova žena Ejmi iznenada nestane. Policija sumnja na Nika. Ejmini prijatelji tvrde da ga se plašila, da je tajila nešto od njega. On se kune da to nije istina. Policija na njegovom kompjuteru otkriva da je pretraživao neobične internet stranice. On tvrdi da je neko drugi morao koristiti njegov kompjuter. A tu su i uporni pozivi na njegov mobilni telefon.

Šta se zapravo dogodilo sa Nikovom prelepom ženom?

“Iščezla” je psiho-triler u kome će uživati i ljubitelji drame jer govori o bračnom paru i misteriji koja obavija nestanak supruge. U pitanju je roman koji je napravio potpunu pometnju na svim svetskim top-listama izbivši veoma brzo na mesto broj 1 i zadržavši se tu dosta vremena.

Talas uspeha knjige počeo je u anglosaksonskim zemljama krajem prošle godine, kada je najveća svetska društvena mreža posvećena knjigama “Goodreads.com” objavila dobitnike priznanja „Goodreads Choice Award“.

U kategoriji trilera, prema mišljenju publike, prvo mesto osvojila je upravo Flin sa knjigom “Iščezla”.

PROČITAJTE: Nijanse sive? Stiže nešto mračnije...

Džilijen Flin rođena je u Kanzas Sitiju. Pohađala je univerzitet u Kanzasu gde je stekla diplome iz engleskog jezika i žurnalistike. U Čikagu je dobila master diplomu iz žurnalistike. Preselila se u Njujork gde je deset godina pisala za Entertejnment vikli. Njen prvi roman “Sharp Objects” bio je finalista za nagradu “Edgar” 2006. i dvostruki dobitnik britanske nagrade “Dager”.

Drugi roman Džilijen Flin, “Dark Places”, bio je bestseler Njujork tajmsa i našao se na nekoliko lista najboljih knjiga 2009. Flin danas živi u Čikagu sa mužem Bretom Nolanom, njihovim sinom i ogromnim crnim mačkom po imenu Roj. Njene knjige objavljene su u 28 zemalja.

Prava na ekranizaciju knjige već su otkupljena, a film pod rediteljskom palicom Dejvida Finčera i sa Benom Aflekom u glavnoj ulici pojaviće se u bioskopima 2015. godine. Tako se Flin našla na listi 25 najmoćnijih pisaca Holivuda, koju u celosti možete pogledati OVDE.

Ukoliko želite da proverite da li je roman “Iščezla” zaslužio poverenje svetske publike i pozitivne ocene kritičara, izdavačka kuća Laguna i B92 imaju poklon za vas. Obezbedili smo tri primerka romana Džilijen Flin, koji možete osvojiti ukoliko se prijavite na karte@b92.net, ostavite ime i prezime i broj kontakt telefona, a u subjektu poruke upišete IŠČEZLA.

Dobitnici će nagradu moći da preuzmu u Laguninoj knjižari (Knez Mihailova 46) u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: