Marčelov prvi roman

Novosadska izdavačka kuća "Vegamedia" objavila je nedavno prvi roman beogradskog rep muzičara Marka Šelića, poznatijeg kao Marčelo.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2008.

13:31

Default images

O Marčelovom romanu, koji nosi naslov "Zajedno sami", književni kritičar Mihajlo Pantić navodi: "Roman Zajedno sami Marka Šelića na poseban način, duhovito ispričanom pričom, obnavlja prastaru misao da čovek, bio kralj ili prosjak, do istine o sopstvenom životu dolazi na međi svetova, u času prelaska na onu stranu... Marko Šelić nam svoju verziju povesti o Raju i Paklu pripoveda nepretenciozno, maštovito, i upravo stoga njegova groteska, njegova iščašena, crnohumorna vizuelizacija pejzaža onostranosti, tragom srodnih pokušaja, deluje uverljivo..."

Roman "Zajedno sami" trenutno se može naći u bolje snabdevenim beogradskim i novosadskim knjižarama, kao i preko internet strane izdavača "Vegamedije".

Prvo javno predstavljanje romana "Zajedno sami" održaće se u okviru 3. Prolećnog međunarodnog sajma knjiga u Novom Sadu (SPC Vojvodina).

Promocija će se održati 1. marta, u 12 časova, na gornjem platou Spensa, na bini čitalista ispred Gradske kafane. Na promociji će govoriti Tatjana Vehovec, urednica u "Vegamediji" i autor.

Što se Marčelove muzičke karijere tiče, njegov treći studijski album, pod radnim nazivom "Treća strana medalje", u procesu je snimanja i njegov izlazak se planira sredinom maja ove godine za izdavačku kuća "Multimedia".

Marko Šelić Marčelo redovni je kolumnista i novinar mesečnika "Huper" i dnevne "Politike". U martu prošle godine Udruženje izdavača i knjižara Vojvodine imenovalo ga je ambasadorom knjige i čitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: