Turneja holograma Ejmi Vajnhaus "na čekanju"

Oktobra prošle godine otkriveno je da je u pripremi turneja holograma Ejmi Vajnhaus. Međutim, kompanija BASE Hologram, koja radi na projektu, ove nedelje je objavila da je turneja "na čekanju".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.02.2019.

16:15

Turneja holograma Ejmi Vajnhaus
Foto:gettyimages

U zvaničnom saopštenju kompanije navedeno je da su se susreli sa "jedinstvenim izazovima i osetljivostima", piše Gardijan.

"Ponekad se, tokom razvoja ovakvih veoma ambicioznih, vrhunski umetničkih projekata zasnovanih na virtuelnoj realnosti, susrećemo sa jedinstvenim izazovima i osetljivostima zbog kojih moramo da napravimo korak nazad", rekao je predsednik kompanije Brajan Beker.

Kako je istakao, naše produkcije su negde između šoua na Brodveju i koncertnog spektakla, što zahteva kreativno inženjerstvo, a ta vrsta kreativnosti ne ide nužno u korak sa rokovima.

“To se i dogodilo sa Ejmi Vajnhaus. Obećali smo da ćemo slaviti njen život sa najvećim mogućim poštovanjem - kao što smo učinili ranije sa Rojom Orbisonom i Marijom Kalas - i kako bismo ispoštovali to obećanje, stavljamo turneju na čekanje dok ne izađemo na kraj sa našom kreativnom spektakularnom produkcijom, primerenom njenoj upečatljivoj karijeri”, objasnio je on.

Projekcija pevačice trebalo je da izvodi digitalno remasterizovane pesme uz prateće vokale i lajv bend.
Foto:gettyimages
"Nama je ovo kao san. Videti je ponovo na pozornici je nešto posebno i ne može se opisati rečima. Muzika naše ćerke dotakla je živote miliona ljudi i izuzetno nam puno znači što će se njeno nasleđe održati na ovaj inovativan i revolucionaran način", kazao je otac pevačice Mič Vajnhaus kada je turneja najavljena.

Dodao je da turnejom nameravaju da podignu svest i da prikupe sredstva za "Fondaciju Ejmi Vajnhaus" koja edukuje mlade ljude o zloupotrebama droge i alkohola, pruža podršku onima koji su u riziku te podupire razvoj mladih u nepovoljnom položaju kroz muziku.

Nastup hologramske Ejmi trebalo bi da traje od 75 do 110 minuta.

Ejmi Vajnhaus je svetsku slavu stekla albumom "Back To Black" objavljenim 2006, s kojim je osvojila pet Gremija.

Poslednji nastup imala je na beogradskom Tuborg festivalu u junu 2011. Haotični set na kojem je Ejmi Vajnhaus mrmljala tekstove pesama i zaboravila imena članova benda vodio je do otkazivanja evropske turneje.

Pronađena je mrtva 23. jula 2011. u svom stanu u Londonu. Umrla je od trovanja alkoholom, a napustivši ovaj svet u dobi od 27 godina pridružila se "Klubu 27" - grupi izuzetno talentovanih i uticajnih rok muzičara koji su umrli s 27 - Brajan Džons, Džimi Hendriks, Dženis Džoplin, Džim Morison, Kurt Kobejn i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: