Peti Artlink festival od 23. septembra do 2. oktobra

"U ritmu klasike" slogan je petog "ArtLink festivala mladih talenata" koji će biti održan od 23. septembra do 2. oktobra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Na otvaranju, u "Noći klavira", u Kolarčevoj zadužbini će nastupiti francuski pijanisti Mišel Dalberto i Žan-Pol Gasparijan. Njihovim koncertom biće obeleženo 100 godina od smrti Kloda Debisija i vek od završetka Prvog svetskog rata i francusko-srpskog savezništva.

Gost ArtLink festivala biće i mladi pijanista Adik Nojhauz, potomak čuvene pijanističke porodice Nojhauz, koji će se predstaviti resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda 26. septembra.

I ove godine, u saradnji s Kolarčevom zadužbinom, deo festivalskog programa biće muzička promenada, na kojoj će 30. septembra nastupiti mlada flautistkinja Mariana Buslehner iz Austrije s pijanistkinjom Alisom Bešević.

ArtLink festival će biti zatvoren 1. oktobra gala koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u saradnji sa EUNIK-om, na kome će nastupiti festivalski kamerni orkestar ArtLink mladi virtuozi, sa istaknutim koncert-majstorom violinistom Robertom Lakatošem i italijanskim solistom Đorđom Mandolezijem, prvim fagotistom Pariskog orkestra.

Na koncertu će biti izvedena dela Vivaldija, Baha, Sedlara i premijerno muzika austrijskog kompozitora Romana Karioloua, koji će se ovom prilikom predstaviti publici festivala, da bi dan kasnije u Italijanskom institutu u Beogradu resital održali Đorđo Mandolesi i pijanistkinja Nataša Šarčević.

Muzika

Neverovatan uspeh srpskih muzičara u Njujorku

Istaknuti srpski muzičari odvešće američku javnost na putovanje kroz 700 godina srpske muzike, od tradicionalne muzike do džeza. Koncert "Putovanje kroz zvuke Srbije" održaće se u čuvenom Karnegi Holu u Njujorku, 24. septembra ove godine. Tom prilikom će se američkoj javnosti predstaviti spektar izuzetnih sprskih izvođača koji žive u Velikoj jabuci i njihova ljubav prema negovanju srpskog melosa, ritma i izraza.

Muzika petak 21.09. 19:28 Komentara: 5

Jubilarni BEMUS ugostiće svetske muzičke zvezde

Pedeseti, "Zlatni BEMUS", treba da ispuni mnoga očekivanja – da podseti one sa malo dužim sećanjem na dane najvećih uspeha, kada su u Beogradu gostovali najveći svetski umetnici i ansambli; da osvetli onu dimenziju svečarskog, sadržanu u samom nazivu manifestacije, koja u godini jubileja nameće potrebu za naročitim sjajem; da oda priznanje onim ansamblima iz Srbije koji su, takoreći, podigli BEMUS i bili stožeri programa tokom njegovog postojanja; i konačno, da osvetli pravac kojim će se ova višedecenijska manifestacija kretati u novom milenijumu, u vreme kada tehnologija u velikoj meri potiskuje umetničke sadržaje i načine prezentacije umetnosti iz prošlosti.

Muzika sreda 19.09. 15:25 Komentara: 0

Svečano otvaranje sezone Beogradske filharmonije počinje spektaklom

Svečano i sasvim nesvakidašnje otvaranje sezone Beogradske filharmonije, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, zakazano je za 21. septembar na Kolarcu u 20 časova. Filharmonija obeležava 100 godina od prvog izvođenja jedine Bartokove opere "Zamak Plavobradog", zbog koje će dvoranu Kolarca pretvoriti u modernu opersku scenu.

Muzika sreda 19.09. 09:41 Komentara: 4
strana 1 od 23 idi na stranu