Peti Artlink festival od 23. septembra do 2. oktobra

"U ritmu klasike" slogan je petog "ArtLink festivala mladih talenata" koji će biti održan od 23. septembra do 2. oktobra.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

13:00

Peti Artlink festival od 23. septembra do 2. oktobra
Foto: Thinkstock

Na otvaranju, u "Noći klavira", u Kolarčevoj zadužbini će nastupiti francuski pijanisti Mišel Dalberto i Žan-Pol Gasparijan. Njihovim koncertom biće obeleženo 100 godina od smrti Kloda Debisija i vek od završetka Prvog svetskog rata i francusko-srpskog savezništva.

Gost ArtLink festivala biće i mladi pijanista Adik Nojhauz, potomak čuvene pijanističke porodice Nojhauz, koji će se predstaviti resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda 26. septembra.

I ove godine, u saradnji s Kolarčevom zadužbinom, deo festivalskog programa biće muzička promenada, na kojoj će 30. septembra nastupiti mlada flautistkinja Mariana Buslehner iz Austrije s pijanistkinjom Alisom Bešević.

ArtLink festival će biti zatvoren 1. oktobra gala koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u saradnji sa EUNIK-om, na kome će nastupiti festivalski kamerni orkestar ArtLink mladi virtuozi, sa istaknutim koncert-majstorom violinistom Robertom Lakatošem i italijanskim solistom Đorđom Mandolezijem, prvim fagotistom Pariskog orkestra.

Na koncertu će biti izvedena dela Vivaldija, Baha, Sedlara i premijerno muzika austrijskog kompozitora Romana Karioloua, koji će se ovom prilikom predstaviti publici festivala, da bi dan kasnije u Italijanskom institutu u Beogradu resital održali Đorđo Mandolesi i pijanistkinja Nataša Šarčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: