Preminuo kralj trube Fejat Sejdić

Posle kratke i teške bolesti noćas je u svom domu, u rodnom Bojniku, preminuo u 76. godini kralj trube Fejat Sejdić, jedan od najpoznatijih muzičara sa ovih prostora.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

10:28

Preminuo kralj trube Fejat Sejdić
Printscreen YouTube

Sa samo 14 godina prihvatio se trube u orkestru svog oca Kadrije i od tada njegova karijera upisana je u svetskim razmerama.

Svirao je sa najpoznatijim muzičarima a zvuci njegove trube razgalili su dušu poznatim državnicima od Josipa Broza Tita, Šarla de Gola, princa Tomislava Karađorđevića, dr Zorana Đinđića, Mila Đukanovića, Orsona Velsa, Vilija Branta, Leonida Brežnjeva, kao i poznatima Salvadoru Daliju, Ajrtonu Seni, velikom glumcu Ričardu Bartonu, koji je posebno voleo našu zemlju, engleskoj kraljici Elizabeti Drugoj…

Osvojio je nebrojeno nagrada i višestruki je pobednik Sabora trubača u Guči.

„Truba traži dušu, neće bez duše da se svira, ne pomažu note ako je nemaš, stalno je govorio kralj trube i tim putem je izveo i svog muzičkog naslednika unuka Nebojšu, koji je na putu da dostigne slavu svog dede.

Fejat ima brojnu porodicu, sina Zorana, kćerke Milu i Suzanu, snahu Zlatu, unuke Nebojšu i Sandru, praunuke…

Biće sahranjen 23. avgusta na seoskom groblju u Bojniku.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: