Koncert džez kvarteta Nenada Vasilića u DOB-u

Srpski džez muzičar koji godinama živi i radi u Beču, kontrabasista Nenad Vasilić sa svojim kvartetom održaće koncert u Domu omladine u Beogradu 28. novembra.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.11.2013.

14:51

Default images

Nakon odličnih koncerata u Novom Sadu i Nišu gde je sinoć nastupio pred rasprodatom salom Simfonijskog orkestra, gde se ne pamti takva jagma za kartom više, Vasilić će održati poslednji koncert u okviru male turneje u Srbiji.

Kako je najavio DOB, Vasilić će sa svojim kvartetom predstaviti muziku sa albuma "Seven" koji je početkom godine objavila nemačka izdavačka kuca Galileo Music, a koji su pratili hvalospevi evropske džez kritike.

Vasilić ne nastupa tako često u Srbiji. Pred koncert u Beogradu on je izjavio da sa nestrpljenjem očekuje nastup pošto mu je nastup na beogradskom džez festivalu bioa jedan od najboljih u Srbiji do sada.

Za koncert u Nišu rekao je da pokazuje da u Srbiji postoji brojna džez publika i van džez festivala.

Vasilićev kvartet čine Marko Živadinović, kragujevčanin koji živi u Beču, Nenad Gajin, jagodinac, koji živi u Parizu i Vladimir Karparov, bugarin, koji živi u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: