Svet šokiran smrću Vitni Hjuston

„Njena pesma 'Saving All My Love For You' svirala je kada sam skupio hrabrost da po prvi put priđem jednoj devojci i pitam je da li je za ples.“

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 12.02.2012.

12:08

Default images

„Do sada smo svi već čuli tragičnu vest o našoj voljenoj Vitni. Ona je bila tako puna života. Radovala se večerašnjoj zabavi, iako nije bila na spisku izvođača koji nastupaju. Volela je muziku i volela je ovo veče koje predstavlja proslavu muzike.“

Ovim rečima svečani gala prijem, organizovan u subotu veče u hotelu „Beverli Hilton“ povodom dodele Gremi nagrada, otvorio je producent Klajv Dejvis. Nešto ranije tog dana, oko 15:30h na četvrtom spratu tog hotela pronađeno je telo preminule pevačice Vitni Hjuston.

„Moraćemo da osmislimo nešto prikladno. Ništa nije bolje nego da Dženifer Hadson peva na sceni u čast Vitni“, kazao je na prijemu Nil Portnau, predsednik Američke muzičke akademije koja dodeljuje Gremi nagrade. Ova prestižna priznanja biće dodeljena večeras u Los Anđelesu.

Preminula pevačica poslednji put je izašla na scenu u petak veče, upravo na jednoj od zabava povodom dodele Gremija. Tom prilikom sasvim neplanirano popela se na scenu i otpevala pesmu „Yes, Jesus Loves Me“.



Muzičar Bobi Braun, bivši suprug preminule zvezde, kojeg mnogi krive za njene probleme sa narkoticima, bio je zatečen ovom vešću. Braun je imao zakazan nastup u Misisipiju, a kada se popeo na scenu, publika je zanemela, prenosi AP.

„Kao prvo, želim da vam kažem da vas sve volim. Kao drugo, želim da kazem Vitni da je volim. Najteža stvar za mene je bila da se uopšte popnem na scenu“, priznao je Braun koji je sa pevačicom bio u braku od 1992. do 2007. godine, i sa kojom ima ćerku.

Među prvim zvezdama koje su izrazile žaljenje povodom iznenadne smrti bila je pevačica Ališa Kiz. „Osećam se loše... Život je dragocen, a mi smo krhke duše. Volimo jedni druge! Nedostajaćeš mi divna Vitni, celom svetu ćeš nedostajati“, napisala je pevačica na svom tviter profilu. Kiz je inače jedna od saradnica na poslednjem albumu koji je je Hjuston objavila 2009. godine pod nazivom „I Look To You“.

Još jedna pevačica koja je sarađivala sa Vitni, i koja nije krila da joj je upravo ona najveći uzor, jeste Maraja Keri. Njih dve snimile su uspešan duet „When You Believe“ za film „Princ Egipta“. „Nikada neće biti zaboravljena kao jedan od najvećih glasova koji je ikada. Slomljenog srca i u suzama sam zbog smrti moje drage prijateljice, neponovljive Vitni Hjuston“, napisala je Keri u nekoliko poruka na svom tviter nalogu.

Ispred hotela Beverli Hilton na Beverli Hilsu u Kaliforniji (Tanjug/AP)

Reči hvale o svojoj koleginici imao je i legendarni pevač Toni Benet koji je poslao poruku putem tvitera: „Ovo je tragedija. Vitni Hjuston je najveća pevačica koju sam ikada slušao i svima će zaista nedostajati.“

Na ovoj društvenoj mreži oglasila se i pevačica Čaka Kan, kojoj je Vitni kao mlada neafirmisana pevačica pevala prateće vokale: „Ostala sam bez reči. U šoku sam. Samo se molim za nju i njenu porodicu.“

Čuvena pevačica i glumica Barbara Strejsend istim putem izjavila je da je Vitni imala sve, i lepotu i veličanstven glas. „Kako je tužno to što njen dar nije mogao da joj donese sreću koju je donosio nama.“

Kantri pevačica Doli Parton, koja peva originalnu verziju pesme „I Will Always Love You“ izjavila da je njeno srce samo jedno od million srca slomljenih odlaskom Vitni Hjuston, a Pink je na tviteru priznala da je preminula zvezda koja je inspirisala nju i mnoge buduće umetnike da postanu to što su danas.

Američki indi pevač i kompozitor Keri Braders podelio je sa svojim fanovima na tviteru svoju uspomenu na prvi hit kojim se Hjuston proslavila: „Njena pesma 'Saving All My Love For You' svirala je kada sam skupio hrabrosti da prvi put priđem jednoj devojci i pitam je da li je za ples.“

Više fotografija možete pogledati u našoj GALERIJI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: