Kultura

Nedelja, 28.12.2014.

09:15

Sutra otvaranje izložbe "Zlatni osmeh" 2014.

Deveta međunarodna bijenalna izložba karikature "Zlatni osmeh 2014" biće otvorena sutra uveče u beogradskoj galeriji New moment i tom prilikom biće uručene nagrade pobednicima koji su na najbolji način odgovorili na temu "Viva vino".

Izvor: Tanjug

Default images

Prva nagrada odnosno Zlatna medalja i 500 evra pripala je Andrei Popov iz Rusije, druga nagrada i 300 evra Kristijanu Topanu iz Rumunije, dok treću nagradu i po 100 evra u vinu dele Jovan Prokopljević, Snežana Čomor i Vladan Nikolić iz Srbije.

Specijalna nagrada za portretnu karikaturu pripala je Konstantin Grosu, takođe iz Srbije. Na konkurs je stiglo blizu 1.000 radova, a za izlaganje je odabrano više od 200 radova od 150 umetnika iz zemlje i sveta. Izložba predstavlja brojne karikature kao i portrete domaćih i stranih ličnosti vezanih za temu vina.

Gosti izložbe Bijenala su "20 ans Humour & Vigne" selekcija najboljih radova sa Bijenala karikature o vinu iz Jonzaka, regija Bordo, Francuska, po izboru Arnoa van der Donka - Nola, karikaturiste i organizatora, koji će biti prisutan na otvaranju.

Otvaranju centralne izložbe prethodi otvaranje prateće izložbe prethodnog pobednika Bijenala Zorana Petrovića (Nemačka) u Galeriji Wine and Art Gallery na Kosančićevom vencu u 18 časova.

Organizatori izložbe su Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - ULUPUDS, Udruženje karikaturista Srbije FECO i Atelje vina Šapat, Novi Slankamen, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Kao i ranijih godina, izložbu "Zlatni osmeh 2014" koja će biti otvorena do 23. januara prati reprezentativan katalog sa najboljim karikaturama čiji je autor Nikola Kostandinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: