Kultura

Petak, 26.10.2012.

20:01

Pogled na drugačiji Beograd

Izložba fotografija „Pogled na drugačiji Beograd“ Maje Nikolić i Danile Lučića, koja je se bavi strategijom preživljavanja beskućnika, otvorena je 25. oktobra u Uličnoj galeriji u Beogradu.

Izvor: B92

Default images

Autori izložbe Maja Nikolić i Danilo Lučić pokušavaju da otvore diskusiju o problemu beskućništva, koja bi, za razliku od trenutno zastupljene strategije “čišćenja javnog prostora” od beskućnika, rezultirala efikasnijim rešavanjem ovog problema.

Prema procenama centara za socijalni rad u Beogradu trenutno živi oko hiljadu ljudi bez krova nad glavom.

„Ovi ekonomski zarobljenici u svom zatvoru pod otvorenim nebom, bez prebijene pare, pate svakodnevno. Poput drevnih lovaca, dan im je ispunjen potragom za hranom i skloništem. Izložba fotografija ’Pogled na drugačiji Beograd’ za cilj ima da prikaže svakodnevne strategije preživljavanja beskućnika, mogućnosti zadovoljavanja osnovnih ljudskih potreba, kao i načine na koje se transformiše javni prostor u te svrhe“, navodi se u saopštenju.

Ovo je samo jedna od postavki realizovanih u okviru serije osam izložbi angažovane umetnosti u Uličnoj galeriji. Konkretno ovaj foto-projekat realizovan je u organizaciji sa odeljenjem za socilogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: