Pesme iz filma "Barbi" obaraju sve rekorde u svetu filmske muzike VIDEO

Ronson i Greta Gervig su direktno sarađivali sa svim muzičarima, pokazujući im scene iz filma za koje je trebalo da naprave muziku, što je dovelo do "praktičnih“ pesama koje podvlače radnju filma i likove u njemu, ali i funkcionišu zasebno kao tipični pop hitovi današnjice.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.09.2023.

13:48

Pesme iz filma
Foto: Profimedia

Blokbaster poput filma "Barbi“ bio je savršena prilika da diskografska industrija ponudi publici adekvatan blokbaster album sa pesmama iz filma. Prema svim svedočenjima, film o najpoznatijoj lutki na svetu nije "dečji“, pa su roditelji uživali više od dece.

Pod nadzorom jednog od najtraženijih producenata od dve hiljadite Marka Ronsona, na albumu "Barbi“ nastupaju Dua Lipa, Sem Smit, Bili Ajliš, Ava Maks, Čarli KSCKS, Dominik Fike, Fifti Fifti, Gejl, Haim, Ajs Spice, Kaliii, Karol G, Kalid, Kid Laroi, Lizo, Niki Minaž, Pink Panteres, Tame Impala i glumac Rajan Gosling.

Na zahtev rediteljke filma Grete Gervig, Ronson je na početku snimanja komponovao muziku za plesnu koreografiju filma, a ovaj deo je kasnije pretvoren u prvi singl iz filma, pesmu "Dance the Night" u izvođenju Due Lipe, koja je dospela do prvih mesta na top-listama u 12 zemalja, a u još 25 zemalja među prvih deset. Ista stvar se desila i sa sledećim singlovima "Barbie World“, "Speed Drive“ i "What Was I Made For?“ Bili Ajliš, koja je, kao i album, na vrhu top-lista. Ronson i Greta Gervig su direktno radili sa svim muzičarima, pokazujući im scene iz filma za koje je trebalo da naprave muziku, što je dovelo do „praktičnih“ pesama koje podvlače radnju filma i likove u njemu, ali i funkcionišu odvojeno kao tipični pop hitovi današnjice.

Drugi singl "Barbie World" je zapravo nova prerada i remiks pesme "Barbie Girl" skandinavskog pop benda Akva, koji je sa originalom imao veliki hit 1997. godine. Pesma prvobitno nije trebalo da se pojavi u filmu, ali je remiksovana na zahtev glumice Margo Robi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: