Snima se serija o trci za vakcinu protiv koronavirusa

Tema knjige, a i serije, jeste - trka za proizvodnju vakcine protiv korone!

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2020.

10:29

Snima se serija o trci za vakcinu protiv koronavirusa
Foto: Depositphotos/danr13

Vest je sama po sebi dovoljno apsurdna, kao i vreme u kom živimo. HBO je uveliko kročio u projekat snimanja serije “The First Shot”, koja će imati ograničeni broj epizoda, a zasnovana je na knjizi koju je napisao novinar Brenan Borel.

Malo konkretnije, serija će govoriti o kompanijama i pojedincima koji s naučničkog stanovišta rizikuju mnogo da bi obezbedili vakcinu za bolest koja trenutno hara čovečanstvom. To što još nemamo vakcinu druga je priča...

Za sada nema informacija o glumačkoj podeli, broju epizoda, niti o premijernom datumu za emitovanje.

Novinar Borel poznat je po pisanju tekstova o pandemiji i traganju za vakcinom, a objavljivao ih je u "Vajerd", "Nešenal džiografiku" i "Sajens magazinu". Takođe, pisao je i o retkim genetskim bolestima za "Njujork tajms".

Osim ove serije, kada govorimo o vezi aktuelne pandemije i skorašnjih TV projekata, HBO takođe radi i na komediji “Coastal Elites”. Njena radnja dešava se u vreme pandemije korone. Premijera se očekuje na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: