"The Grandmaster" otvara 63. Berlin

Film o borilačkim veštinama „The Grandmaster” Vonga Kar Vaija, sa Tonijem Lengom i Ziji Džang u glavnim ulogama, otvoriće 63. Berlinski filmski festival

7. februara 2013. godine.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2012.

16:56

Default images

Film je smešten u Kinu 1930-ih godina i inspirisan je životom legendarnog majstora borilačkih veština Ipa Mana, mentora Brusa Lija. Vong, poznat po dramama „Raspoložen za ljubv” „Čanking ekspres”, „Pali anđeli", „Srećni zajedno” i „Purpurna noć”, radio je na projektu „Grandmaster” još od 1996.

Film će biti prikazan van glavne konkurencije, budući da honkonški reditelj predsedava glavnim žirijem 63. Berlinala.

Poznati perfekcionista, Vong i dalje montira konačnu verziju filma koji će premijerno biti prikazan u Kini 8. januara.

„Ovo je projekat iz snova za mene i radio sam na njemu mnogo godina. Već se radujem dolasku u Berlin zbog uloge predsednika žirija, ali predstavljanje filma publici učiniće moje festivalsko iskustvo još posebnijim”, kazao je reditelj.

„Filmom 'The Grandmaster' Kar Vai je svojoj filmografiji dodao jedan novi, uzbudljivi sloj, stvorivši umetnički, vizuelno moćan borilački film", izjavio je direktor Berlinskog festivala Diter Koslik.

Film će krenuti u međunarodnu distribuciju na proleće 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: