"Naiva je prenela slavu Srbije kroz ceo svet"

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović otvorio je danas u "Kombank art holu” izložbu "Slovačko naivno slikarstvo u Srbiji”.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2016.

19:57

Foto: Tanjug Video Screenshot

Mladenović je istakao da izložba naive iz Kovačice predstavlja umetnost kojom se Srbija ponosi.

"Naiva je prenela slavu Srbije kroz ceo svet i mi ćemo je zajednički negovati i čuvati. Upravo ovakve izložbe pokazuju da mladi imaju šansu da naslede i nastave delo starijih umetnika a mi ćemo ih u tome svakako podržati," rekao je Mladenović, saopštila je gradska Služba za informisanje.

Takođe, Beograd i Bratislava imaju sjajne odnose, i dobre veze između dva naroda naši gradovi nastaviće da gaje i u budućnosti dodao je Andreja Mladenović, zahvalivši se umetnicima iz Kovačice i predsedniku Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksanderu Pikeru na organizaciji ove kulturne manifestacije.,

Otvaranju izložbe, pored čelnih ljudi Komercijalne banke prisustvovali su i predsednik opštine Kovačica Jan Husarik, direktor Instituta za slovačku dijasporu iz Bratislave Vladimir Dolinaj, Pavel Babka, osnovač galerije „Babka” i umetnici naivnog slikarstva.

Izložbu u Kombank Artholu posetioci će moći da vide sve do 30. maja, a ulaz je besplatan. Pored toga, Pavel Babka biće prisutan svaki dan od 14 do 18 sati i vodiće posetioce uz stručna objašnjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: