Svet

Sreda, 05.11.2014.

10:55

Odlično polugodište Alstoma

Francuska energetska i železnička grupacija Alstom zabeležela je rast prihoda od 13 odsto u prvom polugodištu fiskalne 2014-2015 koja se završava u martu.

Izvor: Tanjug

Default images

Operativni profit kompanije je od aprila do kraja septembra 2014. iznosio 152 miliona evra, što je rast od 21 odsto u odnosu na prethodno polugodište, preneo je AFP.

Prodaja je porasla 13 odsto, dok je operativna marža porasla za 30 baznih poena.

Projekat između Alstoma i Dženeral Elektrika su na dobrom putu, konsultativni razgovori uprava su završeni, ugovor o preuzimanju kao i ostali prateći ugovori su potpisani i autorizacija dekreta o stranim ulaganjima je izvršena.

Upravni odbor francuske železničke i energetske grupe Alstom prihvatio je krajem juna ponudu kompanije Dženeral Electrik (GE).

Američki konglomerat GE je ponudio 17 milijardi dolara za "Alstom"-ovo energetsko poslovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

16 h

Podeli: