Kultura

Sreda, 23.08.2017.

09:38

Festival evropske studentske animacije 26. i 27. avgusta u Beogradu

Festival evropske studentske animacije - FESA 2017, biće održan u Beogradu 26. i 27. avgusta, a selekciona komisija je izabrala 28 filmova za dva takmičarska programa.

Izvor: Beta

Festival evropske studentske animacije 26. i 27. avgusta u Beogradu

Festival se šestu godinu za redom održava u organizaciji Javnog preduzeća "Beogradska tvrdjava", u Velikom barutnom magacinu na Donjem gradu, a umetnički direktor Festivala je profesor animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti i prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu Rastko Ćirić. Ovogodišnja tema takmičenja je "Ritam (oko nas i u nama)".

Na konkurs je stiglo 109 studentskih animiranih filmova iz 14 evropskih zemalja i 17 škola animacije - iz Francuske 22, Švajcarske 16, Madjarske 13, Izraela 12, Hrvatske 10, Portugalije osam, Danske sedam, Slovenije šest, Srbije pet, Italilje četiri, Španije tri, Grčke dva i iz Belgije jedan.

Osim glavnog, Festival će imati i prateći program, a deo programa biće organizovan i na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Festival je takmičarskog karaktera, a osim nagrade za najbolji animirani film, biće dodeljena i nagrada za najbolju animacijsku tehniku, kao i specijalne diplome za svaku od pet kategorija - kategorija A – filmovi do pet minuta, kategorija B – filmovi od pet do 30 minuta, kategija C - eksperimentalni animirani film, kategorija D - reklamni film ili muzički spot, i kategorija E - film za decu.

U okviru festivala dodeljuje se i nagrada SAE instituta Beograd koja se sastoji od tromesečnog kursa kompjuterske animacije za studente koji žive u Beogradu. Cilj Festivala je promocija umetnosti animacije evropskih zemalja, medjunarodna saradnja i razmena iskustava, kao i stvaranje uslova koji će omogućiti mladim generacijama da iznadju nove koncepte i tehnike, navode organizatori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: