Svet

Ponedeljak, 28.07.2014.

15:43

A ko će klijentima da plati?

Britanska banka Lojds benking grupa moraće da plati 218 miliona funti (276 miliona evra) britanskim i američkim regulatornim vlastima.

Izvor: Tanjug

Default images

"LBG saopštava da je postigla nagodbu sa britanskim i američkim federalnim vlastima u vrednosti od 218 miliona funti, a sve u cilju rešavanja spora oko višegodišnje manipulacije međubankarskom kamatnom stopom Libor", navodi se saopštenju banke, a prenosi Frans pres.

LBG je osudila postupke pojedinaca odgovornih za nameštanje kamatne stope, nazivajući njihovo ponašanje neprihvatljivim i nereprezentativnim.

Skandal oko londonske kamatne stopa Libor izbio je pre dve godine kada je britanska banka Barkliz kažnjena sa 290 miliona funti zbog manipulacije tom kamatnom stopom i Euriborom u periodu od 2005. do 2009. godine.

Londonska međubankarska kamatna stopa (Libor) je osnovni instrument za određivanje ključnih kamatnih stopa širom sveta, dok je Euribor njen ekvivalent u evrozoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

12 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Podeli: