Svet

Sreda, 29.06.2016.

14:42

"Investicije u Britaniji pašće 5 odsto"

Bonitetska agencija Fič očekuje pad investicija u Britaniji za pet odsto sledeće godine.

Izvor: Beta

(Foto: Thinkstock.com)

Očekuje se i da će investicije 2018. biti za 15 odsto niže nego što je ranije procenjivano zbog nesigurnosti nastale posle referenduma o izlasku iz EU.

Neki poslodavci su privremeno obustavili investicije u Britaniji, a Fič procenjuje da "nema mnogo sumnje da će referendum u Ujedinjenom Kraljevstvu za izlazak iz EU imati značajne posledice na ekonomiju".

Agencija navodi da postoji zabrinutost kada su u pitanju budući trgovnski odnosi Britanije i EU, kakve će vrste propisa postojati i da li se zemlja suočava s novim težnjma Škotske ka nezavisnosti.

Fič je u današnjem izveštaju takođe za jedan odsto smanjio procenu ekonomskog rasta u Britaniji na jedan odsto 2017. i 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

16 h

Podeli: