Srbija

Ponedeljak, 19.05.2008.

14:42

Unika povećala premiju za 50 odsto

Kompanija Unika osiguranje (Uniqa) povećala je u 2007. godini premiju osiguranja za više od 50 odsto, na 20,4 miliona evra, što je najveći rast na srpskom tržištu.

Izvor: Beta

Default images

Generalni direktor te kompanije Zoran Višnjić je kazao da je Unika osiguranje na kraju 2007. godine imalo oko 300 hiljada klijenata u Srbiji i ukupno tržišno učešće od oko 3,5 odsto.

"U životnom osiguranju udeo Unike na tržištu je deset procenata, dok je u neživotnom osiguranju, nakon udvostručavanja premije tokom 2007. godine, tržišno učešće dostiglo dva odsto", kazao je Višnjić.

Unika osiguranje ponudiće tokom ove godine u Srbiji privatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od profesionalne odgovornosti. U planu su i nove tarife za kasko osiguranje i razvoj saradnje sa lizing kompanijama, a nastaviće se i razvoj partnerstva sa Rajfazen bankom i širinje palete proizvoda koju će klijenti moći da kupuju u poslovnicama te banke.

"Tokom prošle godine uspešno je završena promena brenda kompanije iz Cepter osiguranja u Unika osiguranje, otvorena nova centrala na Novom Beogradu i zaposleno 400 novih radnika, čime je broj zaposlenih premašio 550", naveo je on i dodao da će se nastaviti zapošljavanje kvalitetnih kadrova.

Višnjić je dodao da je Unika je prva kompanija na tržištu osiguranja u Srbiji koja je odvojila poslovanje sa životnim i neživotnim osiguranjem i izvršila kompletan prenos portfelja na novu kompaniju Unika neživotno osiguranje.

Višnjić je ocenio da će tržište osiguranja u Srbiji nastaviti dinamičan razvoj tako da će u narednih četiri do pet godine vrednost tržišta biti dvostruko veća nego što je trenutno. Naredne godine može da se očekuje rast tržišta veći od 20 odsto, naveo je i dodao da će promene doneti i privatizacija drzavnih osiguravajucih kuća i dolazak novih stranih kompanija.

Austrijska osiguravajuća kuća Unika preuzela je u novembru 2006. godini 80 odsto kapitala Cepter osiguranja od biznismena Filipa Ceptera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: