Ponedeljak, 16.03.2009.

14:16

Australija smanjuje broj useljenika

Australija će ove godine za 14 odsto smanjiti broj dozvola za kvalifikovane useljenike, kako bi na taj način ograničila konkurenciju domaćim radnicima.

Izvor: Tanjug

Default images

Tom merom broj novih imigranata biće smanjen sa 133.500 iz prošle na 115.000 u 2009., pri čemu se očekuje da će time najviše biti pogođen sektor građevinarstva. "Ekonomske okolnosti promenile su se kao rezultat globalne krize, tako da je razumno u odgovarajućoj meri smanjiti prihvat imigranata", naveo je australijski ministar za imigraciju Kris Evans.

Prema podacima australijskog Zavoda za statistiku, stopa nezaposlenosti je u toj zemlji porasla sa na 5,2 odsto u februaru, sa januarskih 4,8 procenata.

Februarska stopa nezaposlenosti je najnepovoljniji takav mesečni pokazatelj u poslednje četiri godine i veća je nego što se ranije očekivalo.

Ministar Evans je istakao da, iako i dalje postoji nestašica radne snage u zdravstvu, inženjerskom sektoru i informacionoj tehnologiji, vlada u Kanberi radi na tome da zaštiti lokalna radna mesta, plate i uslove rada za australijske radnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: