Sreda, 29.06.2022.

14:17

Papa osudio: "Varvarski napad"

Papa Franja osudio je bombardovanje tržnog centra u Kremenčuku u centralnoj Ukrajini, nazvavši taj čin "poslednjim u nizu varvarskih napada protiv Ukrajine".

Izvor: Tanjug

Papa osudio:
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Obraćajući se vernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, Franja je rekao da "svakoga dana nosi u srcu dragu i mučeničku Ukrajinu", prenosi Gardijan.

Dodao je da ta zemlja nastavlja da bude "mučena varvarskim napadima, kao što je onaj u Kremenčuku".

"Molim se da ovaj ludi rat može uskoro da se okonča i ponavljam apel da neumorno istrajavamo u molitvi za mir", poručio je papa.

Ukrajina je saopštila da je najmanje 18 ljudi poginulo u ponedeljak u ruskom raketnom napadu na prepun tržni centar u Kremenčuku.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je s druge strane da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije u Kremenčuku uništile skladište naoružanja i municije, a da je detonacija municije izazvala požar u obližnjem tržnom centru koji u tom trenutku nije radio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: