Petak, 26.01.2018.

23:50

Tehnopolis 33: Roba sa greškom

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Tehnopolis 33: Roba sa greškom
Meltdown/Spectre preko noći učinili su naše kompjutere robom sa greškom. Ovo je prva epizoda koja se bavi njima.

Bavimo se najverovatnije najvećom brljotinom u računarskoj istoriji i za to imamo pojačanje. U gostima nam je bio Jovan Šikanja, administrator za bezbednost u Limundo Gradu i osnivač organizacije eSigurnost.

Poseban Tehnopolis za posebnu temu, približavamo najvažnija pitanja u vezi sa problemima koji prožimaju celokupnu industriju, širimo sliku o tome gde smo, koliko smo ugroženi i šta da učinimo kako bi Meltdown/Spectre ostavili što manje posledice.

Meltdown/Spectre poslužili su nam i kao povod da se dotaknemo opštih i važnih stvari kada je sajber bezbednost u pitanju, čineći da trideset treći Tehnopolis bude prvi svoje vrste. Ovo je ujedno i prva epizoda koja se bavi ovom temom, Meltdown/Spectre pratiće nas još dugo, a mi ćemo se potruditi da ništa ne prođe neopaženo.

Ako postoji nešto što biste voleli da čujete na ove teme, a mislite da nismo dovoljno dobro obradili javite nam, a mi se uvek možemo ponovo okupiti u istom sastavu.

Hvala Jovanu na vremenu i učešću, hvala vama na slušanju, do sledećeg slušanja!

Viber: chats.viber.com/tehnopolis
Mixcloud: mixcloud.com/b92net/playlists/tehnopolis/
YouTube: youtube.com/playlist?list=PLTpehfdue-2kkWw5JxsOIuJeNBiYrrSn3
RSS feed: b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
TuneIn: tunein.com/radio/Tehnopolis-p1070227/

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: