Liban objavio: Odbijeno

Libanski ministar spoljnih poslova Abdulah Bou Habib rekao je da je Liban odbacio predlog Tel Aviva da se Hezbolah povuče iz regiona koji se graniče s Izraelom.

Izvor: B92

Petak, 02.02.2024.

19:26

Liban objavio: Odbijeno
Foto: Profimedia

To bi omogućilo izraelskim naseljenicima da se vrate u svoje domove.

"Odbili smo izraelski projekat jer želimo celovito rešenje, a to je razgraničenje između nas, kako je nacrtano 1923. godine i potvrđeno u sporazumu o prekidu vatre", rekao je Habib, prenela je Anadolija. On je dodao da žele da vrate farme Šeba i brda Kfarhuba koja su, kako ističe, libanska, i da Izrael prestane s vazdušnim, pomorskim i kopnenim "prekršajima". Od 7. oktobra, skoro svakodnevno se vode sukobi između Hezbolaha i Izraela, nakon što je izbio rat između Izraela i Hamasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: