Nemačka će morati da razgovara sa Rusijom?

Berlin će morati da komunicira sa Moskvom uprkos različitim stavovima po pitanju Ukrajine, izjavio je nemački ambasador u Rusiji Aleksandar Lambsdorf.

Izvor: B92

Subota, 23.12.2023.

15:59

Default images
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

"Rusija je bila i ostaje najveća zemlja na svetu po površini, ima stalno sedište u Savetu bezbednosti UN, a takođe, je i neposredni sused EU. Tako da ćemo morati da imamo posla sa Rusijom", istakao je on, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, primarni cilj treba da bude da se što pre okonča rat Rusije protiv Ukrajine i obezbedi trajni mir zasnovan na međunarodnom pravu kako Ukrajinci više ne bi trpeli.

Govoreći o mogućim mirovnim pregovorima između Rusije i Ukrajine, nemački ambasador je napomenuo da će "odluka pod kojim okolnostima će započeti razgovori biti doneta u Kijevu".

Komentarišući 12. paket sankcija EU Rusiji, Lambsdorf je naglasio da sankcije nisu dugme za isključenje.

"Možete uvesti sankcije ili promeniti ponašanje strane na koju se odnose ograničenja u trenu. Sankcije su osmišljene da povećaju troškove u vezi sa određenim odlukama i to je dokazano", rekao je on odgovarajući na pitanje da li je to bio ispravan korak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: