Utorak, 12.09.2023.

11:59

Brnabić: "Strani centri moći neće odlučivati o izborima"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navela je da Srbija ne može biti suncokret koji se okreće kako diktiraju strani centri moći preko opozicije u Srbiji.

Izvor: B92

Brnabić:
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bs

Naglasila je da opozicija ima jedan cilj: rušenje predsednika Republike, Aleksandra Vučića, i da su u tom smislu spremni da se ujedine svi — "i oni koji su za NATO i oni koji su protiv, i oni koji su za nezavisno Kosovo i oni koji se navodno kunu u Kosovo".

Premijerka je navela da vidi da je opozicija u potpunosti promenila svoje mišljenjei podsetila građane:

"Svi se sećaju da smo mi tokom juna, jula i avgusta bili izloženi otvorenim pretnjama opozicije. Tvrdili su da će, ukoliko se raspišu vanredni parlamentarniizbori, izaći na ulice, blokirati institucije, pozivati na građansku neposlušnost i izazvati haos u Srbiji. Odjednom, početkom septembra, kažu da će, ukoliko se ne raspišu vanredni parlamentarni izbori, biti haos, građanska neposlušnost i blokada institucija. Dakle, sve suprotno od onoga što su govorili u avgustu, julu i junu ovegodine. Vidimo da opozicija ne može da odluči šta želi. Ali postoji jedan jasanrazlog zašto je to tako: odluke se ne donose ovde, već u nekim drugim centrima moći,i one se samo saopštavaju našoj opoziciji, i levoj i desnoj. Zatim oni kreću daizazivaju haos u Republici Srbiji", rekla je Ana Brnabić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Ona je dodala da se i RTS malo povukao pod tim pritiscima opozicije, navodeći da jeSrpska napredna stranka uvek spremna za izbore i da ona, kao predsednica Vlade, izte pozicije, apsolutno misli da je u interesu da se izbori održe što pre.

"Borićemo se za sve što znači bolji kvalitet života građana i nastavljamo onako kakosmo počeli", zaključila je Brnabić.

Premijerka je navela da će razgovarati sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine,Tomislavom Momirovićem, i predstavnicima Privredne komore Srbije o dodatnim načinimakojima se može pomoći građanima sa najnižim primanjima, nakon što 20 odabranihživotnih namirnica i proizvoda od sutra budu dostupni u svim prehrambenim lancima poznatno nižim cenama.

Brnabić je istakla da je važno da inflacija dođe pod kontrolu i da sada iznosi11,5%, te posebno pozdravila odluku Narodne banke Srbije o ograničenju kamatne stopekod stambenih kredita sa promenljivom kamatom koje koriste građani.

"Velika zahvalnost NBS za donetu meru. Mislim da je to jako dobro za sve građane i da ćeuticati na bolju kupovnu moć. Idemo ka tome da se inflacija u potpunosti stavi podkontrolu. Bez obzira na to, imamo realan rast plata i penzija, i one trenutno rastubrže od inflacije. Svako ko kaže da inflacija 'pojede' ta povećanja, ne govoriistinu", rekla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

19 h

Podeli: