Gomila se vojska na granici; "Situacija je vrlo eksplozivna"

Azerbejdžan gomila svoje trupe na granici sa Jermenijom i na demarkacionoj liniji sa Nagorno-Karabahom, saopštio je jermenski premijer Nikol Pašinjan.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.09.2023.

11:33

Gomila se vojska na granici;
Tanjug/Brendan Smialowski/Pool via AP

On je na sastanku svog kabineta situaciju opisao kao eksplozivnu.

U protekloj nedelji vojno-politička situacija u našem regionu se pogoršala. To je zato što je Azerbejdžan poslednjih dana gomilao trupe duž linije razdvajanja u Nagornom-Karabahu i na granici između Jermenije i Azerbejdžana.

Antijermenska retorika i govor mržnje su se pojačali u azerbejdžanskoj štampi i na propagandnim platformama, rekao je jermenski premijer, prenosi Tas.

Pašinjan je pozvao međunarodnu zajednicu i zemlje članice Saveta bezbednosti UN da preduzmu ozbiljne korake kako bi sprečili još jednu eksploziju tenzija u regionu.

"Jermenija je spremna i voljna da potpiše mirovni sporazum sa Azerbejdžanom i ponavljamo našu posvećenost globalnoj agendi na osnovu sporazuma potpisanih u Briselu i Pragu, kao i tripartitnog sporazuma između lidera Jermenije, Azerbejdžana i Rusije", kazao je on, navodi Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: