Lajčak: Duboko smo zabrinuti

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da su duboko zabrinuti zbog situacije na severu KiM.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2023.

09:02

Lajčak: Duboko smo zabrinuti
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

On se sinoć zajedno sa izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom sastao sa premijerom privremenih prištinskih insitucija Aljbinom Kurtijem.

"Američki izaslanik Gabrijel Eskobar i ja smo se sastali sa premijerom Aljbinom Kurtijem i prvim zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem. Duboko smo zabrinuti zbog situacije na severu i pozivamo na hitnu deeskalaciju na terenu, vanredne izbore uz učešće Srba na Kosovu i povratak dijalogu o normalizaciji", napisao je Lajčak na Tviteru.

Lajčak je u ponedeljak uveče, nakon sastanka sa Kurtijem, izjavio da su on i Eskobar zatražili od premijera privremenih prištinskih institucija da dođe do smirivanja situacije na severu KiM, održavanja novih izbora i povratka dijalogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: