Euleks: Oprezni smo, pažljivo pratimo razvoj situacije na severu KiM

Euleks ostaje u pripravnosti i pažljivo prati situaciju na severu KiM, rečeno je večeras Tanjugu iz sedišta Misije Evropske unije za vladavinu prava na KiM.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.05.2023.

20:00

Euleks: Oprezni smo, pažljivo pratimo razvoj situacije na severu KiM
Profimedia

"Što se tiče vašeg pitanja o planiranim koracima Euleksa, imajte na umu da Euleks ostaje na oprezu i da pažljivo prati sve razvoje koje se tiču bezbednosti na Kosovu, kao i bezbednosti svih opština. Pripadnici Euleksove policijske jednice, zatim Rezervne policijske jedinice, kao i naših visokih policijskih savetnika i ostalog osoblja, nadgledaju razvoj situacije na severu Kosova, u koordinaciji sa kosovskom policijom i Kforom", naveli su iz Euleksa u pisanom odgovoru Tanjugu na pitanje koje korake Euleks planira da preduzme posle jučerašnjih incidenata na severu KiM.

Iz Euleksa su dodali da je njihov stav povodom najnovijih incidenata u skladu s onim što je u petak poručeno iz sedišta Evropske unije.

Portparol EU Peter Stano je u petak izjavio da Brisel najoštrije osuđuje sukobe u kojima su učestvovali kosovska policija i demonstranti na severu KiM i poručio da svi moraju da preduzmu akcije kako bi odmah deeskalirali situaciju. Šefica UNMIK-a Karolina Zijade zatražila je da se hitno preduzmu koraci kako bi se smanjile tenzije na severu KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: